Helfer/in – Altenpflege / Hilfskraft – Altenpflege – Ajutor de ingrijire geriatrica/Asistent de ingrijire geriatrica

Persoanele varstnice au adesea nevoie de ajutor. Ele nu mai pot sa se spele singure sau sa isi pregateasca masa in mod autonom, nu mai pot sa mearga la cumparaturi sau la banca singure. Asistentul de ingrijire geriatrica in cea mai mare parte sprijina activitatile : ii insotesc pe varstnici sau realizeaza anumite sarcini pentru ei, cum ar fi cumparaturile, ii ajuta sa manance, sa faca baie, sa schimbe asternuturile la pat, sa se asigure ca se hidrateaza suficient sau sa citeasca pentru ei carti sau ziare.
Prin munca lui, asistentul de ingrijire geriatrica sprijina munca asistentei medicale geriatrice si a asistentilor de ingrijire a varstnicilor.
Principalele activitati sunt: ingrijire de baza, primul ajutor, organizarea de activitati recreative, pregatirea meselor, servirea mesei. Ei lucreaza in stransa colaborare cu ceilalti lucratori din ingrijire.
 

TIPURI DE SERVICII EXISTENTE

Asistentul de ingrijire geriatrica lucreaza in centre pentru varstnici sau centre de ingrijire medicala, in departamente geriatrice sau gerontopsihiatrice ale spitalelor, centre de ingrijire de zi pentru varstnici sau sa ii asiste in familie. Serviciile ambulatorii sau gospodariile private pot de asemenea sa furnizeze oportunitati de angajare
 

COMPETENTE DE LIMBA

Pentru a fi capabil sa lucrezi ca “geriatric care helper”, asistent de ingrijire geriatrica nivelul B2 al competentelor de limbaj este de obicei cerut.