Ingrijirea varstnicilor in Germania

Ingrijirea varstnicilor  este o profesiune de viitor. Este evident luand in considerare ca potrivit celui mai recent « raport guvernamental demografic » din Germania una din trei persoane va fi de peste 65 ani sau mai in varsta in anul 2060. Aceasta inseamna ca zeci de mii de profesioniÅŸti care lucreaza in domeniul ingrijirii varstnicului lipsesc. Agentia Federala Germana de Munca incearca sa restranga somajul si sa recruteze profesioniasti în mai multe ţări.

Cu o calificare ca “Altenpflegehelfer/in”  puteti avea multe posibilitati sa gasiti o slujba in una dintre institutiile pentru ingrijirea varstnicului care activeaza in Germania. Ca asistent de ingrijire recunoscut puteti incepe un curs de formare ca asistenta medicala. In unele locuri, sunt oferite formari la locul de munca, care cuprind 50% angajare incluzand un stagiu practic si 50 % formare teoretica.

 

Tipuri de servicii existente 

Asistentul de ingrijire pentru persoane varstnice  lucreaza in institutii de ingrijire si recuperare, centre pentru varstnici si centre de ingrijire medicala, institutii geriatrice si gerontopsihiatrice la fel ca si in centre de asistenta sociala si in servicii de ingrijire la domiciliu. Ei gasesc si alte oportunitati de angajare in centre rezidentiale pentru persoane cu handicap, in instituii ce furnizeaza consiliere pentru seniori si in servicii in cadrul unor asociatii comune ce ofera servicii de ingrijire de tip nursing.  Serviciile lor sunt de asemenea cerute in gospodăriile private ÅŸi în colective de grupuri de seniori.