PENTRU CALIFICARI SUPLIMENTARE

Asistent de geriatrie - Altenpfleger/-in

Ca asistent de geriatrie aveti multe posibilitati sa avansati profesional. Puteti incepe cu o formare ca administrator de servicii de sanatate (Fachwirt im Sozial- und Gesundheitswesen) si sa lucrati in managementul centrelor pentru varstnici sau in managementul igienei si a calitatii. Puteti sa va continuati calificarea ca specialist in psihiatrie, oncologie, reabilitare, ingrijire paliativa si de tip hospice sau chiar sa studiati pentru obtinerea unei diplome universitare în asistenţă medicală, gerontologie sau educatie sociala.

Asistentul de ingrijire (m/f) pentru persoane varstnice - Altenpflegehelfer/in

Daca doriti sa va dezvoltati competentele profesionale si doriţi să mergeti mai departe din punct de vedere profesional, pentru a ajunge la o pozitie de lider ati putea incepe o formare de exemplu ca administrator de afaceri pentru sectorul de ingrijire a sanatatii sau daca aveti posibilitatea de a intra in invatamantul superior ati putea studia la Universitate.

Ajutor de ingrijire geriatrica/Asistent de ingrijire geriatrica - Helfer/in – Altenpflege / Hilfskraft – Altenpflege

“Betreuungskraft /§87b” este nou creat in Germania de catre “Documentul German pentru dezvoltarea în continuare a îngrijirii” (2008) pentru a face fata cresterii nevoilor de ingrijire a populatiei cu incapacitati legate de dementa si alte deficienÅ£e mintale. Rolul “asistentului de ingrijire geriatrica conform §87b” consta in primul rand in motivarea persoanelor afectate de dementa care traiesc in rezidente pentru seniori, de exemplu: sa picteze si sa faca artizanat, sa faca o munca usoara in gradina, sa gateasca si sa coaca, sa asculte muzica, sa faca muzică ÅŸi canto, sa citesca si sa spuna povesti, sa participe la plimbari si excursii sau sa faca exercitii, sa danseze si sa participe la evenimente culturale sau sportive.
Formarea nu este reglementata prin lege si consta intr-o calificare cu un total de 240 de ore.
Formarea este bazata pe 3 module: 5 zile de stagiu ca orientare, un curs bazic despre munca de ingrijire in centre de asistenta medicala (100 de ore), un stagiu de 2 saptamani, un curs avansat despre munca de îngrijire din centrele de îngrijire medicală (60 de ore).

Abilitatile sociale sunt foarte importante. Acestea includ abilitati de comunicare, abilitatea de a empatiza si atitudinea pozitivă faţă de persoanele cu o boală mentală. In plus, un mare grad de incredere, munca in echipa si rezistenta reprezinta un avantaj.