Altenpfleger – asistent de geriatrie (m/f) 

In Germania “Altenpfleger/in" asistentul de geriatrice este expert cu statut de asistenta medicala. Asistentii de geriatrie sprijina si ingrijesc persoanele varstnice care au nevoie de ajutor. Ei asista seniorii in viata de zi cu zi, ca si personal de ingrijire, ajutandu-i sa manance si sa se imbrace, ofera consiliere, ii incurajeaza sa aiba activitati de agrement. De asemenea, asigura sarcini medicale si de nursing. Asistentul de geriatrie are sarcini terapeutice si medicale, cum ar fi schimbarea de pansamente si administrarea medicatiei. El lucreaza cu un software special pentru documentare ÅŸi evaluarea activităţilor lor si este de asemenea responsabil pentru facturarea serviciilor de îngrijire.

Sursa: http://berufenet.arbeitsagentur.de/berufe/docroot/r2/blobs/pdf/bkb/9065.pdf
 

TIPURI DE SERVICII EXISTENTE

 Asistentul de geriatrie lucreaza in principal in departamente geriatrice si geropsihiatrice in spitale, în clinicile de îngrijire medicală ÅŸi reabilitare, in institutii care furnizeaza ingrijire medicala sau in ambulatoriu ÅŸi la furnizorii de servicii de asistenţă medicală la domiciliu. Ei gasesc mai multe oportunitati de angajare la domiciliul persoanelor varstnice si in centre de ingrijire, in servicii sociale, la asociatii care ofera servicii de ingrijire medicala, in centre rezidentiale pentru persoane cu handicap si in organisme care ofera servicii de consiliere seniorilor.
Asistentul de geriatrie lucreaza de asemenea in gospodarii cu membrii de familie care cer ingrijire medicala. El lucreaza ocazional pentru organisme de ingrijire si suport sau pentru organizatii ale bisericii care ofera servicii de ingrijire pentru persoane varstnice.

COMPETENTE DE LIMBA

Pentru a fi capabil sa lucrezi ca “Altenpfleger/in» nivelul B2 al competentelor de limbaj este cerut ca standard minim.