TIPURI DE CONTRACTE DE MUNCA

Aasistent de geriatrie (m/f) - Altenpfleger/-in

Remunerarea asistentelor de geriatric este de obicei reglementata printr-un contarct colectiv . Remunerarea poate sa varieze depinzand de angajator. De asemenea, remunerarea poate depinde de tipul de munca efectuata in cadrul organizatiei (pozitie de management sau nu, norma intreaga sau norma partiala, primul loc de munca sau persoana cu experienta).

Asistentul de ingrijire (m/f) pentru persoane varstnice - Altenpflegehelfer/in

Munca asistentului de ingrijire pentru persoane varstnice Altenpflegehelfer/in nu este totdeauna reglementata de contracte colective, de aceea remuneratia poate fi diferita. Cu toate acestea remuneratia este de obicei bazata pe contractul colectiv pentru Serviciul Public (TVöD) care a intrat în vigoare în octombrie 2005. Chiar in sectorul privat contractele colective au un impact semnificativ asupra remuneratiei. Ca orientare din domeniul serviciilor publice, o suma de aproximativ 2000 Euro la 2200 Euro salariu brut pentru norma intreaga este de asteptat.
Pentru mai multe informatii si comparatii vedeti:
http://www.gehalt-tipps.de/Gehaltsvergleich/Gehalt/Altenpflegehelfer/8970.html
 

Ajutor de ingrijire geriatrica/Asistent de ingrijire geriatrica - Helfer/in – Altenpflege / Hilfskraft – Altenpflege

Remuneratia nu este reglementata prin contracte colective, de aceea exista diferente regionale considerabile. Aceasta poate sa varieze de la 1.300€ la 1.700€, salariul brut; Minislujbele (avand ca baza 450 €) sunt foarte frecvente.