INGRIJITOR BATRANI LA DOMICILIU - HOME CAREGIVER

Ingrijitoarele calificate furnizeaza servicii de ingrijire personala la domiciliul persoanelor varstnice dependente care nu mai pot sa se ingrijeasca singure.
Ele ajuta sau inlocuiesc persoana asistata in realizarea activitatilor de baza cotidiene (cum ar fi aisgurarea igienei casei si a obiectelor; a igienei personale – toaleta; pregatirea meselor – gatit si servirea mesei; cumparaturi; sarcini administrative – plata facturilor).
Ele iau de asemenea parte la ingrijirea medicala a persoanelor varstnice (administrarea medicamentelor conform prescriptiilor medicale, asistarea echipei medicale in efectuarea procedurilor terapeutice, monitorizarea starii de sanatate a persoanei asistate).
Gestioneaza resursele materiale si financiare si stabileste programul zilnic pentru a îndeplini nevoile vârstnicilor.
Poate sa ofere confort psihologic pentru beneficiar in acord cu caracteristicile fiecarei persoane prin activitati relationale (comunicare, timp liber, activitati).

CERINTELE FORMALE PENTRU A OCUPA ACESTE POSTURI
Posturile cer un nivel de educatie de baza - 8 clase. Pentru a lucra in aceste profiluri, este nevoie de o formare profesionala.
Varsta persoanelor trebuie sa fie de peste 18 ani.

TIPURI DE SERVICII EXISTENTE
Ingrijitorul la domiciliu lucreaza numai la domiciliul beneficiarului. Aceasta slujba cere o permanenta colaborare cu persoana asistata /familia/echipa medicala, si cu institutia care coordoneaza serviciul de ingrijiri la domiciliu. Ingrijitorul lucreaza in mod obisnuit cu o echipa formata din profesionisti (medic, asistenta medicala, psiholog, asistent social). El/ea este supervizat/a de catre un manager.