INFIRMIERA - OSS

Infirmiera indeplineste activitati pentru a indeplini nevoile primare ale beneficiarilor si pentru a promova starea lor de bine si autonomia. Lucreaza in domeniile social si de sanatate (spitale, structuri rezidentiale si semi-rezidentiale, servicii domiciliare ) si coopereaza cu alte profiluri profesionale. Infirmiera este un profil profesional recunoscut la nivel national.

Link-uri utile:

• CNOSS – Coordonarea Nationala a infirmierelor - via Orvieto 26 - 0040 Roma - tel. 3484325043 fax 0689281340
http://www.cnoss.eu - E-mail: info@cnoss.eu
Informatii despre cursuri, examenul deschis competitiv, legislatie.

• FEDERATIA NATIONALA MIGEP – Colegiul de Coordonare – Asociatia Profesiilor Infirmieristice si Tehnice - via Motta Santa 44 - 28924 Fondotoce (VB) - tel. 0323496081 - 3387491756
http://www.migep.it - E-mail: migep2001@libero.it
MIGEP este o asociatie din domeniu care furnizeaza informatii despre cursurile de formare OSS si cum sa ai acces la aceasta profesie. Pe website exista de asemenea o sectiune despre reglementarile locale si tipurile de contracte. 
 

CERINTE FORMALE PENTRU A ACCESA POZITIA

Cerintele generale pentru a avea acces la competitiile publice pentru OSS sunt:
• Cetatenie italiana sau cetatenie a unei tari din UE
• Forma fizica pentru munca
• Calificare OSS
• Detinere deplina a drepturilor civile si politice.
Persoanele de nationalitate straina trebuie sa se supuna permisului de rezidenta si sa aiba o calificare recunoscuta ca echivalenta cu cea solicitata pentru candidatii de nationalitate italiana.
Pentru angajarea in sectorul privat este necesara calificarea OSS si – in cazul cetatenilor non-UE – un permis de rezidenta obisnuit.
 

ALTE CERINTE

Cunostinte orale si scrise de limba italiana.